Här har vi försökt samla vanliga frågor och svar från både hyresgäster och hyresvärdar.
Har du några andra frågor som du funderar över? Hör gärna av dig till oss, du kan kontakta oss genom att klicka här.

Vad är RentMarbella.se?

RentMarbella.se kan svenskar som äger hus eller lägenheter på ett enkelt sätt lägga till sina bostäder och annonsera dom för uthyrning till andra svenskar, oavsett om det rör sig om en korttidsuthyrning / semester eller ifall man söker hyresgäster för långtidsuthyrning utav lägenheten / villan.

Man kan enkelt lägga in datum som boendet inte är tillgängligt för uthyrning i kalendern på sidan, vilket blockerar bokningar under dessa datumen. Alla bokningar måste dessutom godkännas utav dig som hyr ut innan dom bekräftas, dom blir alltså inte godkända automatiskt. När du har godkänt en bokning så meddelas den som önskar hyra.

Under hela processen så kan både uthyrare och hyresgäst kontakta varandra via meddelanden direkt här på hemsidan för att ställa frågor och reda ut eventuella önskemål som man har. Meddelande-funktionen är tillgänglig redan före en bokning, under själva bokningen samt efter så man enkelt kan hålla kontakten under hela bokningen.

Vem är det som hyr ut?

Vi på RentMarbella.se tillhandahåller endast hemsidan där uthyrare och hyresgäst kan mötas, och har alltså inte några bostäder som ägs utav RentMarbella.se som hyrs ut.

Alla boenden som du hittar på hemsidan hyrs ut direkt utav uthyraren som lagt ut den på hemsidan, och det är oftast en privatperson som själv äger bostaden dom hyr ut.

Vår nisch är att vi endast godkänner svenska uthyrare för att göra det bekvämt och enkelt för både personen som hyr och personen som hyr ut.

Hur funkar det med betalning utav boendet?

Betalning görs upp direkt mellan uthyrare och hyresgäst, RentMarbella.se är alltså inte inblandad i betalningen alls utan tillhandahåller endast mötesplatsen mellan uthyrare och hyresgäst.

Se därför gärna till att ta så mycket information från uthyraren som möjligt, samt kontrollera om möjligt referenser.
Innan man betalar handpenning eller liknande är det lämpligt att undersöka så mycket som möjligt kring uthyraren för att säkerställa att personen är seriös.

Skriv gärna ett ordentligt avtal mellan er som reglerar hyresperioden, samt ta ID-kopior på varandra innan några pengar byter ägare.

Garanterar RentMarbella.se min bokning?

Nej, vi är likt Blocket.se och andra marknadsplatser endast en mötesplats där säljare och köpare kopplas samman. Du som hyresgäst har alltid kontakt direkt med uthyraren, och vi på RentMarbella.se är inte inblandade i själva bokningarna på något sätt.

Eftersom vi inte har något med själva uthyrningen att göra mer än att vi tillhandahåller marknadsplatsen så kan vi tyvärr inte svara på frågor kring specifika boenden, bokningar eller annat som rör objekten som hyrs ut här. Vi kan inte heller hjälpa till med att ändra datum eller någonting annat på din bokning, utan du behöver då ta kontakt med uthyraren direkt.

Kostar det något att annonsera min bostad på RentMarbella.se?

Nej, det är och kommer alltid vara gratis att annonsera ut sin bostad på vår marknadsplats. Vi tar ingen del utav hyressumman, eller någon avgift för att annonsera sin bostad. På sikt kommer vi behöva hitta något sätt att tjäna pengar för att driva sidan vidare, detta kommer då att ske genom möjlighet att köpa ytterligare exponering utav just sin bostad (exempelvis lägga den som ”Featured” på första sidan), samt att man kanske får betala en slant ifall man har ett flertal bostäder som man vill annonsera. Hur som – i nuläget är det helt kostnadsfritt.

Kan jag skapa en kalender med vilka dagar min bostad är tillgänglig för uthyrning?

Ja! Vi har en kalenderfunktion där du enkelt markerar vilka dagar som är ”låsta”, exempelvis ifall du själv utnyttjar din bostad under denna perioden eller har den uthyrd via någon annan plattform.

Skulle du ha glömt att markera dagar som ”låsta” och får en bokningsförfrågan när ditt boende inte är tillgängligt, så är det inte svårare än att man kan tacka nej till bokningen och försöka komma överens med hyresgästen om man kan hitta en annan lämplig period som passar bättre.

Logga in


Registrera dig


Återställ Lösenord

Var vänlig fyll i ditt användarnamn eller E-post-adress, du kommer då att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via E-post.